Lung Juhn

27 oktober 2015 / Geen reacties / Tags: videos

Mocht je op zoek zijn naar een muzikale blues reis dan ben je bij “LUNGJUHN” aan het goede adres. Blues van Texas tot Chicago, gelardeerd met Blues van Nederlandse bodem en uitstapjes naar de Brit Blues, kortom een uitgebreid en gevarieerd repertoire! LUNGJUHN brengt het hele scala wat binnen de twelve bars en three chords blijft.
Sinds de oprichting hebben we al menige kroeg, buitenpodium, festival, café en tent mogen “bespelen” en dat doen we steeds met ONTIEGELIJK veel plezier.
De interactie met het publiek is voor ons erg belangrijk en stiekem betrekken we dan ook het publiek bij de muziek, diegenen die LUNGJUHN met onze voorman Long John al eens hebben zien optreden weten meteen waar we het hier over hebben. Zo hebben we intussen een kleine groep vaste bezoekers die ons “achterna reizen” we noemen ze liefkozend onze LUNGJUNKIES (met dank aan Dorien!!)
De naam is al gevallen, de front man van de band en met zijn imposante verschijning niet te missen: Long John Nijssen bespeelt de “Blues Harp” ofwel de “Tin Sandwich” of “Poor Man’s Saxophone”, of de” Mississippi Saxophone”……. Hier noemen we het meestal de mondharmonica. Dit doet hij samen met zijn zang vol passie, zweet en overgave. Op de drums, met zijn authentieke “Gemeente Shuffle” Mean Machine Jack Daniels. Op Lead Gitaar onze “Kid” Hans Runge. Op Bass: “Toe Curler” “Slim Grim” Hein ten Rouwelaar, en als laatste op Rhythm Gitaar en zang: Ozzy, T-Dub, Ton Wanten.
Als je enkele optredens doet in een jaar doet ontkom je er niet aan ooit eens bekeken te worden door een blues journalist: en we mogen niet klagen over de “critics”, zo werd LUNGJUHN beschreven als: “Niet de beste, maar wel zeker een van de leukste blues bands uit Limburg”.
Optreden voor Live publiek was nooit het allerbelangrijkste voor ons, maar laten we eerlijk zijn… de rush en de adrenaline van een optreden is FANTASTISCH, kijk dus even snel op onze contact pagina voor meer informatie. We komen GRAAG!

Leden:

LongJohn Nijssen: Zang & Bluesharp,
Hein ten Rouwelaar: Bass,
Hans Runge: Gitaar,
Ton Wanten: Zang & Gitaar,
Daan Daniëls: Drums

Bron: Lung Juhn

go-top