Overige Speciaalbieren

Grimberg bieren

In het jaar 1128 bouwde de Heilige Norbertus in de Brabantse gemeente Grimbergen een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen.

Naast een dagelijkse beschouwing en hun godsdienstige taken, legden de paters zich toe op de kunst van het brouwen. De abdij was gekend voor haar gastvrijheid en gaf pelgrims en reizigers in vaak woelige tijden een veilig onderkomen. De Norbertijnen zetten hun gastvrijheid kracht bij met zelf gebrouwen bier. Met de grootste zorg en precisie werd het recept dan ook bewaakt.

 

Eeuwenlang gaven de paters-brouwers zorgvuldig het recept door. Met evenveel oog voor traditie en kwaliteit worden de bieren van hoge gisting van Grimbergen door Alken-Maes gebrouwen.

De abdij van Grimbergen is verscheidene malen verwoest door branden, doch steeds herrezen. De feniks symboliseert deze wederopstanding. Ook het geheim van het bier van Grimbergen bleef bewaard en wordt nog steeds gekoesterd.

grimberg dubbel, speciaal bierGrimbergen dubbel

De mengeling van verschillende moutsoorten geeft Grimbergen Dubbel deze typische dieprode “Bourgogne” kleur.

Smaak
Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel volheid en toetsen van karamel. Het is een heel rijk bier met dubbele gisting waarvan u optimaal kan genieten in uw vrije tijd. (Alc. 6,5% vol.)

Bron: grimbergenbier.nl

desperados original, speciaal bierDESPERADOS ORIGINAL

Desperados is ‘s werelds eerste tequila flavoured beer. Een goudkleurig premiumbier met een onderscheidende, toegankelijke smaak waarin het bittere van bier wordt gecombineerd met het zoete van tequila

Bron: desperados.nl

Kilkenny, Iers speciaal bierKilkenny

Kilkenny is een Iers bier.

Dit rode bier (4,3%) is een romige premium ale, die in 1987 door Smithwick’s werd gebrouwen voor de export. In 1995 werd dit bier ook op de Ierse markt gebracht, naast Smithwick’s zelf. Een sterkere versie (5%) wordt naar de VS geëxporteerd.

Het merk behoort momenteel de firma Diageo, nadat het jarenlang tot het Guinness concern hoorde.

Bron: wikipedia.org

Naam (required)

E-mail (required)

Onderwerp (required)

Bericht