Optreden Lung Juhn

Optreden Lung Juhn

23 november 2015 / Geen reacties / Tags: accedent, geanuleerd, lung juhn, Stan Peeters, The doors

Als gevolg van een “accidentje” gaat het optreden van LUNG JUHN op 27 december NIET door.

 

Intussen maken we ons op voor waarschijnlijk de topper van 2015!

STAN PEETERS met BAND gaan de TOUCH ME AGAIN tour van de DOORS vervolgen BIEJ MIEKE!

een avondje DOORS muziek op een sublieme manier vertolkt door Stan en zijn mannen

Biografie the Doors:

Spraakmakende psychedelische rockband uit Los Angeles die in 1967 een Amerikaanse nummer 1-hit scoort met ‘Light My Fire’. The Doors leveren in de jaren erop nog klassiekers af met o.a. ‘Hello I Love You’, ‘Love Her Madly’ en ‘Riders On The Storm’. Op 12 december verlaat de charismatische frontman Jim Morrison de band. Hij overlijdt op 3 juli 1971 aan een hartaanval.

De diepe, sonore stem van Jim Morrison boven de keyboardsounds van Ray Manzarek typeert de muziek van The Doors. Met drummer John Densmore en gitarist Robby Krieger richten Morrison en Manzarek de band op in 1965. Een jaar later tekenen de studenten een platencontract bij Elektra Records.

Schot in de roos

Hun eerste album The Doors (1967) en de single ‘Light My Fire’ zijn meteen een schot in de roos. De geslaagde, psychedelische mix van blues, klassiek en pop die The Doors brengen, valt niet te vergelijken met andere muziek. Het succes blijkt echter een beperking voor de band.

Back to the blues

Waar de volgende albums nog origineel materiaal bevatten, krijgen Morrison en co het bij The Soft Parade (1969) moeilijk om aan de verwachtingen van het publiek te voldoen. Dat album is volgens veel undergroundliefhebbers te populair. Voor Morrison Hotel (1970) en L.A. Woman (1971), de laatste twee cd’s waarop Morrison nog te horen is, grijpen The Doors terug naar blues.

Jim

Vanaf het begin is Jim Morrison de spilfiguur van The Doors. Hoogintelligent (hij zou een IQ van 149 hebben gehad), charismatisch, maar ook verslaafd aan alcohol en drugs. Naarmate het succes van The Doors groeit, groeit ook zijn afhankelijkheid van verdovende middelen.

American poet

Na de release van LA Woman verlaat Morrison de band en trekt hij met zijn vriendin Pam naar Parijs. Hij voelt zich, als frontman van The Doors, niet serieus genomen als dichter. In

Opmerkingen gebied

Nee reacties

go-top