Lindeboom Specialbieren

lindeboom bier logo‘T BIER VAN HIER

Lindeboom is het bier van Hier. Van Limburg, van Neer, van alle cafés, restaurants, verenigingen en evenementen die met trots Lindeboom schenken of tappen. Lindeboom is ook het bier van thuis, van samen genieten met familie en vrienden. Het is bier zonder opsmuk, maar met smaak, eigenheid en karakter.

Bron: www.lindeboom.nl

gouverneur blondGOUVERNEUR BLOND

Dit bovengistende bier heeft een subtiele bitterheid, een krachtige eigen smaak en een unieke, fruitige afdronk. Een bier dat lekker doordrinkt, gebrouwen met Tettnanger- en Cascadehop. Gouverneur Blond is gemaakt met kristalhelder water uit eigen bron, met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. De nagisting op fles maakt het bier een tikkeltje troebel en verrijkt het smaakaroma.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 6-8°C
 • Alcoholgehalte: 6,5% vol.
 • Schenkadvies: schenk het flesje half leeg, zwenk de fles en schenk het dan verder uit.

gouverneur dubbelGOUVERNEUR DUBBEL

Dit is een bier om rustig van te genieten. Gouverneur Dubbel is een fluweelzacht en bitterzoet bier met karakter. We maken Gouverneur Dubbel van de beste ingrediënten zoals Tettnangerhop. Het karamelkleurige mout geeft Gouverneur Dubbel haar unieke smaak en diepe robijnrode kleur. De nagisting op fles maakt het bier een tikkeltje troebel en verrijkt het smaakaroma.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 6-8°C
 • Alcoholgehalte: 6,5% vol.
 • Schenkadvies: schenk het flesje half leeg, zwenk de fles en schenk het dan verder uit.

GOUVERNEUR SPECIALE 140 Dit bier is gebrouwen ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van de brouwerij en is het eerste in de lijn van speciaalbieren van Gouverneur. Het is een vlot drinkbaar, frisblond bier, fruitig en subtiel hoppig van smaak. Dit bovengistend bier is gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron en uitsluitend natuurlijke grondstoffen. De nagisting op fles maakt Gouverneur Speciale 140 een tikkeltje troebel en verrijkt het smaakaroma. Aanbevolen drinktemperatuur: 4-6°C Alcoholgehalte: 5,5% vol. Schenkadvies: schenk het flesje half leeg, zwenk de fles en schenk het dan verder uit. In de winkel: kratten van 12 x 30 cl In de horeca: fles en fustGOUVERNEUR SPECIALE 140

Dit bier is gebrouwen ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van de brouwerij en is het eerste in de lijn van speciaalbieren van Gouverneur. Het is een vlot drinkbaar, frisblond bier, fruitig en subtiel hoppig van smaak. Dit bovengistend bier is gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron en uitsluitend natuurlijke grondstoffen. De nagisting op fles maakt Gouverneur Speciale 140 een tikkeltje troebel en verrijkt het smaakaroma.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 4-6°C
 • Alcoholgehalte: 5,5% vol.
 • Schenkadvies: schenk het flesje half leeg, zwenk de fles en schenk het dan verder uit.

lindeboom herfstbockLINDEBOOM HERFSTBOCK

Wij brouwen dit bier met grote hoeveelheden lichte en donkere moutsoorten. Samen met de toegevoegde hop geven zij dit robijnrode bier een krachtige, karakteristieke smaak die perfect in balans is. Dit bovengistend bier brouwen wij met kristalhelder water uit eigen bron, met uitsluitend natuurlijke grondstoffen.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 8-10°C
 • Alcoholgehalte: 7% vol.

lindeboom radlerLINDEBOOM RADLER

Lindeboom Radler is een unieke combinatie van het fameuze Lindeboom Pilsener gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron en sprankelend citroenwater. Het kenmerkt zich door een mild-hoppige smaak met een frisse toets van lemon.
Lindeboom Radler; de ultieme natuurlijke dorstlesser.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 4-6 °C
 • Alcoholgehalte: 2% vol.

lindeboom oudbruinLINDEBOOM OUD BRUIN

Lindeboom Oud Bruin dankt zijn smaak en kleur aan het traditionele brouwproces, waarbij we tijdens het brouwen zeer donkere mout aan het brouwsel toevoegen. Oud Bruin heeft een milde, zoete en frisfruitige smaak met een lichte karameltoets. Lekker om zo te drinken, of als onmisbaar onderdeel van een echte ‘sjoes’.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 4-6 °C
 • Alcoholgehalte: 3,8% vol.

gouverneur stoutGOUVERNEUR STOUT OP HOUT

Gouverneur Stout op Hout is een bovengistend, tikkeltje eigenzinnig bier met een unieke lagering op eikenhout. Hierdoor heeft dit bier een subtiel houtaroma en een weldadige afdronk. Gouverneur Stout is gemaakt met kristalhelder water uit eigen bron, met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. De nagisting op fles maakt het bier een tikkeltje troebel en verrijkt het smaakaroma.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 8-10 °C
 • Alcoholgehalte: 7,5% vol
 • Schenkadvies: schenk het flesje half leeg, zwenk de fles en schenk het dan verder uit.

gouverneur dubbelbockGOUVERNEUR DUBBELBOCK

Dit is een bijzonder seizoensbier voor de herfst en de winter, verkozen tot lekkerste bockbier van Limburg 2015. De lichte en donkere moutsoorten geven samen met de drie speciaal geselecteerde hopsoorten dit bier een volle, zoete karamelsmaak en een fruitige geur. Gouverneur Dubbelbock is gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron, met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. De nagisting op fles maakt het bier een tikkeltje troebel en verrijkt het smaakaroma.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 8-10°C
 • Alcoholgehalte: 7,5% vol.
 • Schenkadvies: schenk het flesje half leeg, zwenk de fles en schenk het dan verder uit.

gouverneur tripelGOUVERNEUR TRIPEL

Gouverneur Tripel is een goudblond, licht zoet speciaalbier met fijne hoparoma’s en een hopbloemige smaak. Dit bovengistend bier is gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron en uitsluitend natuurlijke grondstoffen. De nagisting op fles maakt het bier een tikkeltje troebel en verrijkt het smaakaroma.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 6-8 °C
 • Alcoholgehalte: 8,2% vol.
 • Schenkadvies: schenk het flesje half leeg, zwenk de fles en schenk het dan verder uit.

venloosch altVENLOOSCH ALT

Altbier vindt zijn oorsprong in de altstadt Düsseldorf. Venloosch Alt is het eerste Altbier van Nederland, gebrouwen sinds 1983 en kent het credo; “Altiëd Venloosch Alt tiëd”. Het is een bijzonder goed doordrinkbaar bier met een volle, subtielkruidige afdronk en een prachtige amberkleur. Tijdens het brouwproces voegen we een melange van speciaal geselecteerde kruiden toe voor extra smaak. Dit bovengistend bier is gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron en uitsluitend natuurlijke grondstoffen.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 6-8 °C
 • Alcoholgehalte: 5% vol
 • Schenkadvies: schenk het flesje half leeg, zwenk de fles en schenk het dan verder uit.

venloosch witVENLOOSCH WIT

Venloosch Wit is een fris, licht troebel en diepgoudkleurig bier dat heerlijk smaakt in ieder seizoen. We brouwen dit bier met bijzondere gerstemout en speciaal geselecteerde tarwe. Dit bovengistend bier is gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron en uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Tijdens het brouwproces voegen we een melange van speciaal geselecteerde kruiden toe voor extra smaak. De nagisting op fles verrijkt het smaakaroma.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 4-6 °C
 • Alcoholgehalte: 5% vol
 • Schenkadvies: schenk het flesje half leeg, zwenk de fles en schenk het dan verder uit.

lindeboom radler kersLINDEBOOM KERSEN RADLER

Nederlands eerste Kersen Radler! Een unieke verfrissende combinatie van het fameuze Lindeboom Pilsener gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron en sprankelende kersenlimonade. Gekenmerkt door een mild-hoppige smaak met een fris-zoete toets van amarena kers.
Lindeboom Radler; de ultieme natuurlijke dorstlesser.

 • Aanbevolen drinktemperatuur: 4-6 °C
 • Alcoholgehalte: 2% vol.

Gouverneur Blond wint goud in Europa’s belangrijkste biercompetitie

12-11-2015

Gouverneur Blond wint goud in Europa's belangrijkste biercompetitieDe gouden EUROPEAN BEER STAR is tijdens de Brau Beviale in Neurenberg in de categorie Belgian-Style Blond Ale  toegekend aan Gouverneur Blond. Ontvangst van de gouden plak van de European Beer Star voor een Nederlands bier is een zeldzaamheid. De  prestigieuze onderscheiding wordt uitgereikt aan brouwerijen over de gehele wereld die het brouwen tot kunst hebben verheven. Toekenning van de internationaal gewaardeerde titel is bijzonder en eervol.

European Beer Star
De European Beer Star contest wordt beschouwd als de Champions League van de internationale brouwerswereld. De jury bestaat in totaal uit 115 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners uit 27 landen. Zij proeven en beoordelen twee dagen achtereen in een blind-bierproeverij de specifieke kenmerken van de betreffend biersoort. De jury beoordeelt op basis van zintuiglijke criteria ieder speciaalbier op de optische indruk, de schuimkraag, de geur en bovenal de smaak.

Jury
De jury beoordeelde in editie twaalf van de Beer Star Award 55 erkende biercategorieën, uit 45 landen van alle werelddelen. Er zijn in totaal in alle categorieën 1.957 verschillende bieren, 41% uit Duitsland en 59% uit andere landen, voorgedragen. Goud is voor de brouwerij met het authentieke speciaalbier met de meest indrukwekkende smaak en kwaliteit in de criteria van dat specifieke biertype.

Gouverneur Blond
Gouverneur Blond is een bier, gebrouwen van eersteklas mout, met een subtiele dosering Tettnanger- en Cascadehop en kristalhelder water uit eigen bron. Gouverneur Blond is met goud bekroond om de volle smaak, de subtiele bitterheid en de fruitige afdronk.

Natuurlijk ook Biej Mieke verkrijgbaar!!

Naam (required)

E-mail (required)

Onderwerp (required)

Bericht