Duitse Speciaalbieren

Bier is veruit de populairste drank in Duitsland en onlosmakend verbonden met de Duitse cultuur. Duitsland is de grootste bierproducent en -consument van Europa en staat op de derde plaats in de wereld met een consumptie van 107 liter per inwoner.

Bron: wikipedia.org

paulaner speciaal bier uit duitslandPaulaner

Weissbier van hoge gisting
In de 17de eeuw begonnen in Neubeck (Bayern) de Paulaner monniken tijdens de vastenperiode met het brouwen van bier omdat, zo zeiden ze, ‘drinken het vasten niet verbreekt’. Zo leefden zij op ‘vloeibare brood’, zoals zij het noemden! Vanaf 1806 nam de zakenman Zacherl de brouwerij over en maakte de brouwerij tot één van de meest succesvolle
brouwerijen van Duitsland. Zo zijn er nog een aantal overnames geweest in de 20ste eeuw en tot op de dag van vandaag is Paulaner verreweg de grootste brouwerij van Beieren met al meer dan 360 jaar kwaliteit!

De Paulaner Hefeweizen is de bestseller uit het complete Paulaner-gamma. De speciale gist die wordt gebruikt, geeft de Paulaner zijn onmiskenbare karakter: sprankelend, fruitig en met een lichte bitterheid. Paulaner kent een rijke geschiedenis in de organisatie van de ‘Oktoberfesten’. Het Oktoberfest is een ware belevenis en jaarlijks te bezoeken te Munchen.

franziskaner weissbierFranziskaner weissbier

Weizenbier of Weißbier is een tarwebier van Zuid-Duitse of Beierse oorsprong. Dit tarwebier wordt gebrouwen volgens hoge gisting. Tarwebieren gebruiken naast gerstemoutook minstens 55% tarwemout als grondstof. De gebruikte gisten produceren veel esters, verantwoordelijk voor de fruitige, kruidige smaken, vergelijkbaar met banaan enkruidnagel. Wat naam betreft zou je vermoeden dat het van oorsprong Belgische witbier en het Duitse weizenbier ongeveer hetzelfde zijn, maar toch is er een duidelijk verschil. In weizenbier wordt minder hop gebruikt, waardoor de smaak minder bitter is, en worden er geen kruiden toegevoegd. Bovendien is de tarwe in witbier niet gemout.

Er bestaan vier verschillende soorten weizenbier:

  • Hefeweizen: blond, met gist, dus ongefilterd. Bijvoorbeeld Paulaner Hefe-Weißbier, Franziskaner Hefe-Weissbier, Weihenstephaner Hefeweissbier en Hoepfner
  • Dunkelweizen: donker, ongefilterd.
  • Kristallweizen: blond, gefilterd, zoals Weihenstephaner Kristall en het kristalweizen van de uitvinders van het biertype: Edelweissbrauerei Farny.
  • Weizenbock: extra sterk (rond de 8 procent). Bijvoorbeeld Schneider Hopfen-Weisse (blond) en Schneider Aventinus (donker).

Weizenbier, in het bijzonder de hefeweizenvariant, is een populair biertype dat thans in heel Duitsland wordt gebrouwen. Ook in Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, deScandinavische landen en Noord-Amerika zijn er diverse brouwerijen die weizenbier produceren.

Bron: wikipedia.org

Uerdinger Duits speciaal bierErdinger Weissbier

Traditioneel zuiver Weissbier
Erdinger Weissbrau, opgericht in 1886, is de grootste en meest succesvolle particuliere brouwerij van Duitsland. De brouwerij geldt als een van de modernste van Duitsland; maar aan de oude receptuur wordt vanzelfsprekend niet getornd. De kwaliteit van Erdinger Weissbrau wordt gekarakteriseerd door de normen die gesteld zijn door de eigenaar,
de heer Werner Brombach en zijn personeel. Om aan deze normen te kunnen voldoen, houdt men zich aan een uiterst secure selectie van grondstoffen. Daarnaast keurt de heer Brombach alle brouwsels hoogstpersoonlijk. Indien hij niet akkoord is, wordt het gehele brouwsel afgekeurd.

Het Beierse witbier wordt inmiddels naar meer dan 60 landen geëxporteerd en is daarmee internationaal het best verkochte Weissbier. De Erdinger fanclub telt wereldwijd meer dan 60.000 leden. Voor hen is Erdinger hét synoniem voor een heerlijk en zuiver witbier met een bijzondere smaakbeleving.

warsteiner radler, duits speciaal bierWARSTEINER Premium Radler

De ultieme dorstlesser

Uniek van smaak: mild-hoppig met een verfrissende citroensmaak en 100% natuurlijk. Vrij van kunstmatige toevoegingen en zoetstoffen. De ultieme natuurlijke dorstlesser!

Dit bier is in Nederland  gekozen tot product van het jaar 2013 door Nederlandse consumenten! Het eindresultaat van een gedetailleerd marktonderzoek onder Nederlandse consumenten die het product beoordeelden op aantrekkelijkheid, innovatie en tevredenheid.

Mildbieren worden steeds populairder. Het zijn bieren met een alcoholpercentage van tussen de 2,5 en 3,5 pocent. Hierdoor zijn ze ideaal op momenten dat veel alcoholgebruik niet goed uitkomt. Ze dichten het gat tussen de alcoholvrije bieren en pils.

Het unieke aan dit bier is dat het een 100% natuurlijk product is. Zowel het pils als de citroentoevoeging waar dit bier uit bestaat is puur natuur. Dit proef je ook terug in de frisse smaak. Dit biertje drink je gekoeld en direct uit de fles en het zuurtje van de citroen maakt het een frisse dorstlesser.

Bron: warsteiner.nl

Naam (required)

E-mail (required)

Onderwerp (required)

Bericht