Beer Boogie Baer

Beer Boogie Baer

11 april 2016 / Geen reacties / Tags: Beer Boogie Baer’, cafe maneslust, cafe maneslust biej mieke, Gratis inkom, manus

Koningsnacht Dinsdag 26 april Beer Boogie BaerKoningsnacht Maneslust Beer Boogie Baer, cafe maneslust, biej miekeAlweer een geleden 30 jaar geleden; verlaten straten met hier en daar slechts een enkele rat die zich moedig uit zijn hol dorst te begeven. In de verte het steeds sneller naderende geluid van zware Harleys, moeders die thuis met knikkende knieën hun vastgebonden dochters bewaakten en vaders die de vensters dicht timmerden. Bij de brouwerij werden vele overuren gedraaid want `BEER BOOGIE BAER’ was in town! Vijf echte Naerse Kwiebusse en een Zwamer Kwekkert, allen rough and wild gevormd door het diep, donkere, toen nog rokerige Neerse nachtleven door sloten Johnny Walker, Lindeboom, wilde wiev’n en meestal eindigend al liggend onder het buffet bij Sjaen. Laveloos bezopen deden deze losbollen hier hun inspiratie op voor wat zou uitgroeien tot een der beruchtste Bluesbands ooit. De band verwierf al snel een grote naam en speelden vanwege hun no shit show die vaak pas ophield als het laatste bandlid van de bühne was gedonderd. Beer Boogie Baer was een begrip en speelden voor zalen van 5 tot 5000 uitzinnige fans. Zelfs bruiloften en 25 jarige bruiloften werden door deze losgeslagen muzikanten tot een waar feest omgetoverd. Hun variatie in Bluesstijlen, van de swingende `Ice picking’ Albert Collins songs, de schreeuwende Dutch Blues van Brainbox , het gitaarverkrachtende geluid van o.a. Gary More, Stevie Ray en The Jeff Healeyband tot aan heerlijke Nederlandstalige tranentrekkers, sloeg aan bij eenieder. Kortom Blues en geouwehoer in een mix van Beer From Here stond garant voor een superavond voor elke toehoorder. Eigenlijk is BBB nooit helemaal van het toneel verdwenen. Tussen allerlei huwelijken en het maken van kleine BBB-tjes bleef bij dezen `gedwongen huisvaders’ de Blues in hun aderen bonken en zelfs nu de rollators in het zicht komen speelt deze topband van….Ach, wat een zever: Deze rockers zijn enkel wat ouder geworden maar de vonken springen er tijdens de paar speciale optredens die de band per jaar doet er nog altijd vanaf als poep uit een baby aan de diarree. In verband met werkzaamheden had de band al een jaar of 7 niet meer in de originele samenstelling gespeeld maar speciaal voor dit bijzonder optreden ”Koningsnacht at Manuslust” verschijnt de band weer in de originele bezetting zij het met de toevoeging van een nieuw lid.

Het nieuwe lid van BBB, Lung Juhn Nijsen maakt met zijn vlijmscherpe bluesharpspel en backing vocals het Bluesfeest compleet

BEER BOOGIE BAER dé garantie voor een ouderwets vet, swingende en gezellige Bluesparty waarbij de voetjes beslist los zullen gaan!

 

Aanvang: +/- 21.00 uur

In Café Manuslust-Biej Mieke in Neer

GEEN  ENTREE en iedereen is van harte welkom!!!!!

Opmerkingen gebied

Nee reacties

go-top